sobota, června 02, 2007

HEMŽENÍ!!!

Nejdříve koláž z nepříliš kvalitních foteček...takhle se to u nás hemžilo 16. den po porodu. Teď už mají mimča 19. dní a samozřejmě jsou větší, hezčí, chytřejší... ;-D Za poslední čtyři dny poskočily naše zlatíčka o několik vývojových fází dopředu. Najednou toho umí strašně moc:
Od úterý si hrají - různě se okusují, vrčí, lezou přes sebe , brzo nás čeká boj o postavení ve smečce. Podotýkám, že pokusy o šikanu (ať už sourozenců nebo lidí) jim teda trpět nebudu;-).
Dále, chodí samy čůrat!! Na jedno místo v bedně na noviny - a to se naučily úplně samy, tak se modlím, ať jim to vydrží.
...a tadááááááá - UŽ MÁME ZOUBKY! Začalo to rašit někdy ve středu, zatím nejsou úplně vyklubaný, ale ostrý jsou. Benušce nastávají krušné časy, nejdřív drápky, pak zuby; naštěstí už příští týden regulérně přikrmujem a zkusíme i granulky. Beňule se jim aspoň pomstila tím, že sežrala miniaturní kosti z buvolí kůže, které jsem mrňatům koupila na oslavu prvních zoubků.

A nakonec : takhle nám vyrostly od prvního dne. Průměrná porodní váha 450g, dnes mají kolem 1200g.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Zdravíme všechny ze Slatinského dvora :-) tak se díváme a čtu, že už máte doma pěkně veselo a že štěňátka se začínají vydávat na pidi průzkumy :-)) jsou všechna moc krásná,tak už se těšíme na další postřehy :-)) Srdečně zdraví Iva a strejda hovík Árník :-)))