pátek, května 04, 2007

51. den březosti

Březost pejsků trvá cca 9 týdnů, těhotenství u lidí trvá 9 měsíců. Bennie je v 7. týdnu březosti, tak si říkám, že to je skoro jako žena v 7. měsíci - kdyby se štěňata narodila dnes, tak už by měla šanci přežít. Každopádně držím Beňuli pěsti ať to vydrží ještě aspoň týden;-)... i kvůli taťkovi, který nestíhá vyrobit porodní bednu (hihi).
Dnes jsem vzala poprvé Benušku ukázat k nové paní veterinářce - ta naše oblíbená slatinská šla na mateřskou. Takže o budoucí mámu a o štěňátka se bude starat paní veterinářka Kaplanová, což je super, protože sama má dvě hovawartky (s jednou dělala záchranářský výcvik), vede poradnu na hoviportal.com (server pro milovníky hovíků:-D) a navíc má ordinaci asi 10 min busem od nás. Dostala jsem menší instruktáž jak se chovat u porodu (psího); ještě nikdy jsem to nezažila.

Foto: Benča na zahradě před deseti dny. Bříško už začíná být vidět.
A hlavní zpráva dne: opět jsme koukali Benušce do břicha ultrazvukem. Paní doktorka vyholila jen malou plochu, ale i tak jsem viděla jak dvěma štěňatům buší srdíčka, a jaká mají žebra a pacičky - ještě teď se úplně rozplývám. Teď měří asi 7 - 8 cm, a rostou jako z vody!
Benucha už má pěkný břicho, vypadá jak soudek. Venku už ji moc neproháníme i když teda za balónkem by se ještě ráda rozběhla. Největší změna je rozhodně její chuť k jídlu - sežrala by vpodstatě všechno - dokonce i obří kost na kousání do sebe nacpala za 2 dny - normálně jí vydrží třeba tři týdny. Zkouší žebrat o jídlo dokonce i u mně - i když ví, že ji za to pokaždé seřvu a kočkám vyjídá misku naprosto bez ostychu. Nejlepší je, že když ji nachytáme: začne do sebe kočičí žrádlo soukat přímo kosmickou rychlostí, aby toho stihla co nejvíc než ji odtáhnem. A až bude kojit, čekám, že to bude ještě divočejší...

Žádné komentáře: