pátek, května 18, 2007

Štěňata 3. a 4. den

Zatímco první druhý den po porodu štěňata trochu ubyla na váze, včera (3. den) už všechna spolehlivě přibrala: oba kluci mají přes 520 g, největší fenka měla 511g, nejmenší 440g. V součtu celý náš vrh od narození přibral 288 gramů, což je v průměru 41 g na štěně.
Benuška se včera konečně vyspala a začíná své mateřské povinnosti brát s nadhledem. Velký úspěch je to, že už ji chodíme venčit samotnou - první den jsme po zahradě pobíhali s košíkem plným štěňat, protože se od nich nechtěla vzdálit ani na chvilku. Teď už je v pohodě a mimča jsou taky mnohem klidnější.
Akorát mně Beňule naštvala předevčírem, kdy pohrdla naší krásnou a úžasnou porodní bednou a vymyslela si, že nejlepší pelíšek bude gauč v obýváku. Než jsem se vzpamatovala, už tam měla nastěhovaná dvě mimina, která mimochodem pěkně řvala, protože přenášení v tlamě moc ráda nemají. Bennie se tvářila pěkně uraženě, když jsem ji vyhodila a štěňata odnesla zpátky do bedny;-).
Přikládám pár čerstvých foteček:

Nejsvětlejší plavá fenka si dopoledne ustlala mezi maminčinýma zadníma nohama.
Tady ji máme z profilu, trosku mi pripomíná šarpeje;-)

Černý pejsek si pro změnu ustlal na sourozencích.
A tady je jedna z fenek zmožená neustálým krmením.
Kuk, Benuško!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Marťo, vsichni pejsci vypadaji krasne (vcetne maminy) a tebe kazdopadne budoucnost fotografky a spisovatelky nemine :o) uzijte si stenatka.. a na kdy planujete dalsi? :)