neděle, května 13, 2007

Informace o vrhu A

Zadáváme štěňátka z vrhu A. Termín porodu je v polovině května a odběr bude možný začátkem července. Oba rodiče mají výbornou povahu (AA - vysvětlivky viz níže) a DKK 0/0. Štěňata budou mít dispozice k dobré ovladatelnosti i výstavní předpoklady :-).

Matka: Bonnie z Pískových dolů.

Bonitační kód: 5/3a/E4,G1,L4,M8/AA, DKK 0/0, II.třída chovnosti, chovná bez omezení.
Zkoušky: ZZO.
Výstavy: V1 - vítěz mladých na krajské výstavě v Brně, VD na mezinárodní výstavě v Praze

Otec: Bente Gutta Fortunae.

Bonitační kód: 5/2a,4a/ A4/ AA. DKK 0/0, I.třída chovnosti.
Zkoušky: ZOP, ZPU-1, VZ 2, ZZO.
Výstavy: výborný, 2x Res. CAC, Res. CACIB,CAC,CACIB,BOB

Bentíkovy stránky naleznete zde

Vysvětlivky:

Bonitační kód: Celkový vzhled/Barva/Popis psa: 18 hlavních znaků (např: skus, barva očí, správná délka těla), do kódu se vypisují pouze odchylky od standardu, vše ostatní je standardní/Povaha. Více zde

Povaha: AA – standardní povaha. BA a BB přípustná s odchylkami k flegmatičnosti či k nervozitě. CC nepřípustná povaha.

DKK 0/0: Bonnie i Bente mají negativní dysplazii kyčlí = mají kyčle v pořádku. Proto je nižší pravděpodobnost výskytu této vady u jejich potomků.

Třída chovnosti: velice zjednodušeně řečeno, existují 3 třídy chovnosti. I. Třída je pro psy, kteří mají známku „výborný“ na velké výstavě, a minimum drobných odchylek od standardu plemene (poslední dobou mají všichni zkoušky z výkonu). II. Třída je pro psy, co nemají známku „výbornou“ z výstavy a mají minimum drobných odchylek od standardu. III. Třída – psi, kteří mají odchylky od standardu, nebo mají pozitivní DKK, můžou mít omezení např. jen na 2 vrhy. Více zde

Zkoušky - stručně : ZZO a ZOP - základní ovladatelnost psa (např: přivolání, chůze u nohy, odložení, chůze po nepříjemném materiálu). ZPU-1 - zhruba jako ZOP a navíc je tam stopa nebo hlídání batohu, štěkání na povel. VZ-2 - podle toho, co mi řekla Benteho panička jde o to, aby pes uběhl 20 km (Bentík je prostě šikulka:-) )


Žádné komentáře: