neděle, února 25, 2007

Bennie a kočky

Benča je naše jediné plánované zvíře. Kromě ní sdílí společný byt ještě dva kocouři - neplánovaní, ale chtění ;-). Tak se o nich taky pár slovy zmíním, aby se neurazili, že se všechno točí kolem psa.
Starší mourek Kukášek s vyrůstal zároveň s Benčou a ve svých "mladých" letech byli velcí kamarádi. Často nás bavili svým hraním na rváče, kocour kupodivu dokázal psa slušně uzemnit. V listopadu 06 do smečky přibyl černý tuláček Čertík - to jméno ho dokonale vystihuje. Nic mu není svaté a kazí nám morálku - hlavně co se týká kradení ze stolu (Kukáš byl tak vychovaný, že jsme nemuseli jídlo ani přikrývat, teď ho kvůli nenasytnýmu Čerťovi musíme přiklápět těžkými hrnci a občas i to je málo). Kromě toho je to expert na shazování věcí, šplhání po všem možném (i vánoční stromek dostal zabrat) a hlavně na mazlení (v tom má mourek trochu rezervy, teprv s černým zažila to, jak zpívá Hapka v jedné písničce: "kocour se schoulil na tvůj klín";->).
A jak s nimi vychází Benča? Je to už velká holka, takže se přece s nějakýma prckama nebude bavit. Rozhodně s nima teda nespí bok po boku v jednom pelíšku, ale spíš na ně dohlíží. Když si kocouři brousí drápy o křeslo, tak je jde zkontrolovat, případně jim dá výchovný lepanec tlapkou (žádný teror se ale nekoná). A přestože Beňule není závislá na jídle, jako jediná z rodiny dokázala Čertíka vycepovat natolik, že se její misce vyhýbá obloukem.

Když jsem hledala nějaký ilustrační fotečky, s hrůzou jsem zjistila, že všechny tři pohromadě nikde nemáme - nevydrží na místě. Takže vkládám alespoň takový výřez v pozadí s pejsanem, jako důkaz, že pes a dvě kočky spolu v pohodě můžou žít na 120 metrech čtverečních.

Žádné komentáře: